16/6/17

Ξεκίνησαν οι καλοκαιρινές δράσεις του Ράντσου

Οι εγγραφές ξεκίνησαν για τις καλοκαιρινές δράσεις του Ράντσου. Ενημερώστε μας εγκαίρως σε περίπτωση εγγραφής σας και επικοινωνήστε μαζί μας για τα απαραίτητα δικαιολογητικά και ενημερωτικά έγγραφα.
Οι παιδαγωγοί περιμένουν τους μικρούς μας φίλους με νέες δράσεις και κατασκευές, παιχνίδια, αλλά και επαφή με τη φύση και τα ζώα, καθημερινά Δευτέρα- Παρασκευή.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ SUMMER IN ACTION 2017
Καθημερινά τα παιδιά θα έρχονται σε επαφή με τα ζωάκια, τη φύση και τις δραστηριότητες του αγροκτήματος. Όμως, κάθε εβδομάδα θα υπάρχει και κάτι διαφορετικό, που μπορείτε να ανακαλύψετε στο λεπτό:

1η Εβδομάδα: Το περιβάλλον: Ελάτε να γνωρίσουμε τη φύση και τα διάφορα ζωάκια του χώρου μας, να φτιάξουμε compost και να φυτέψουμε λαχανικά, να δημιουργήσουμε με την τέχνη της γης.

2η Εβδομάδα: Κυκλοφοριακή Αγωγή: Κατασκευάζουμε το δικό μας πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής. Ώρα να οδηγήσετε τα αυτοκινητάκια και τα ποδήλατά του. Όμως προσοχή!! Ο τροχονόμος καραδοκεί. Ακόμη, κατασκευάζουμε το δικό μας τρενάκι, μαθαίνουμε για τα παλιά μέσα μεταφοράς και οδηγούμε την άμαξα.

3η Εβδομάδα: Ινδιάνικο χωριό: Ήταν ένας, ήταν δυο, ήταν τρεις Ινδιάνοι... Ελάτε όλοι να γίνουμε ινδιάνοι και να ιππεύσουμε όπως αυτοί, να φτιάξουμε τα δικά μας Τοτέμ, να γνωρίσουμε τους άλλους λαούς και τα παιδιά όλου του κόσμου. Μουσική και χορός μας περιμένουν σε αυτό το μεγάλο ταξίδι. Φύγαμεεεε...

4η Εβδομάδα: Το περιβάλλον: Ανακύκλωση! Απίστευτες δημιουργίες και κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά!

5η Εβδομάδα: Ιπποκομία: Μαθαίνω τα πάντα για το άλογο και τη ζωή του. Τι περιμένετε λοιπόν; Ελάτε να διασκεδάσουμε και να παίξουμε με τους φίλους μας, τα άλογα!

6η Εβδομάδα: Διατροφή: Μιαμ.. Μιαμ.. Τι νοστιμιές είναι αυτές! Ο έμπειρος μάγειράς μας και η ομάδα του σας περιμένουν για να γίνουμε όλοι μαζί σεφ και ζαχαροπλάστες. Ακόμη το σκέφτεσαι; Πάμε να παίξουμε με το αλεύρι!

7η Εβδομάδα: Τα ζωάκια της αυλής: Φροντίζουμε τα ζωάκια του χώρου μας και μαθαίνουμε τα πάντα για αυτά. Μας περιμένουν με ανυπομονησία!

8η Εβδομάδα: Ιπποκομία και διακόσμηση των χώρων: Τα σπιτάκια των αλόγων και οι χώροι του Ράντσου περιμένουν να τα διακοσμήσετε. Εμπρός λοιπόν, αρπάξτε τα πινέλα σας και πάμε!

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου
9η Εβδομάδα: Τα παλιά επαγγέλματα: Χρατς.. Χρουτς.. Μπαμ... Μπουμ.. Γινόμαστε μπαρμπέρηδες, πεταλωτές, αγρότες, μέχρι και χαλιά θα φτιάξουμε όπως τα παλιά τα χρόνια!

10η Εβδομάδα: Ελληνική Παράδοση – Τοπικά προϊόντα: Ελάτε να μιλήσουμε για την παράδοσή μας, τα ήθη και τα έθιμα όλης της Ελλάδας. Να γνωρίσουμε τους χορούς κάθε τόπου και να γευτούμε αγνά παραδοσιακά φαγητά!

11η Εβδομάδα: Τα παιδιά γίνονται.... εκπαιδευτές μας: Και αφού πέρασε το καλοκαίρι και τα παιδιά μάθανε τόσα πολλά, ήρθε η ώρα να μας διδάξουνε κι εμάς!