8/7/19

Ξεκίνησε δυναμικά το Summer in Action στο Ράντσο Κιλκίς

Πρόκειται για τις καλοκαιρινές δράσεις του Ράντσου Κιλκίς που πραγματοποιούνται καθημερινά 8:00- 15:00. Βιωματικά εργαστήρια, μουσικοκινητική, αθλητικές δραστηριότητες, βόλτα με το άλογο, τοξοβολία, βόλτα με την άμαξα, επαφή με τη φύση και πολλά άλλα παιχνίδια που εντάσσονται στη θεματική ενότητα της κάθε εβδομάδας. 

Προαιρετικά εντάσσονται στο πρόγραμμα των παιδιών μαθήματα ιππασίας και μαθήματα κολύμβησης.

Διανύουμε την τρίτη εβδομάδα με θέμα Survivor's ενώ το θέμα της επόμενης εβδομάδας είναι "καλπάζοντας στον κόσμο των αλόγων".

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ SUMMER IN ACTION 2019

Καθημερινά τα παιδιά θα έρχονται σε επαφή με τα ζώα, τη φύση, τις δραστηριότητες του αγροκτήματος, θα παίζουν κατασκηνωτικά παιχνίδια και παιχνίδια survivor. Όμως κάθε εβδομάδα θα υπάρχει και κάτι διαφορετικό, που μπορείτε να ανακαλύψετε στο λεπτό:

1η εβδομάδα- Γνωριμία με το χώρο: Γνωρίζουμε τους κανόνες του χώρου, τα ζωάκια του Ράντσου και ερχόμαστε σε επαφή με τη φύση. Κατασκευάζουμε το δικό μας Ράντσο!

2η εβδομάδα- Αγρότες φύγαμε: Αγρόσχολοι και μη, ελάτε να φυτέψουμε λουλούδια, δέντρα και φυτά, να παίξουμε με σπόρους, ποτιστήρια, να καλλιεργήσουμε τη γη και να μάθουμε για τα θρεπτικά συστατικά των φυτών!

3η εβδομάδα- Κυνηγοί της εμπειρίας –Survivors: Κατασκηνωτικά παιχνίδια μυστηρίου, εξερεύνησης, ευγενής άμιλλας και ομαδικότητας, παιχνίδια στόχων και τρελοί αγώνες!

4η εβδομάδα-Καλπάζοντας στον κόσμο των αλόγων: Μαθαίνω και βιώνω τα πάντα για το άλογο. Τι τρώει ; Πόσα χρόνια ζει; Πώς θα το φροντίσω; Ποιος είναι ο εξοπλισμός του; Μπορώ να παίξω μαζί του;

5η εβδομάδα- Ινδιάνικο χωριό: Ελάτε να γίνουμε Ινδιάνοι και να ιππεύσουμε όπως αυτοί, να φτιάξουμε το δικό μας Ινδιάνικο χωριό με τις σκηνές μας και να παίξουμε τοξοβολία. Μουσική και χορός θα μας περιμένουν σε αυτό το μεγάλο ταξίδι. Φύγαμεεε… Ας μην ξεχνάμε όμως και τις δικές μας παραδόσεις...

6η εβδομάδα- Γύρη γύρη όλοι με τη Μάγια τη μέλισσα και τους φίλους της: Μικροί μελισσοκόμοι εν δράση. Θα μάθουμε για τη μέλισσα και το μέλι, θα φτιάξουμε λιχουδιές με μέλι και θα διασκεδάσουμε με τη Μάγια και τους φίλους της.

7η εβδομάδα- Φορέστε τις ζώνες σας και πάμε:Μαθαίνουμε να κυκλοφορούμε από τους ειδικούς και παίζουμε με τα σήματα. Δημιουργούμε το δικό μας πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής. Μελλοντικοί οδηγοί ετοιμαστείτε!

8η εβδομάδα- Πάρτι στην παραλία: Μαθαίνω για τα ζώα της θάλασσας, αποκτώ οικολογική συνείδηση και προστατεύω τις ακτές και φυσικά…παιχνίδια με πολύ νερό και μπουγέλωμα. Μην ξεχάσετε τα μαγιό σας!

24 Αυγούστου Γιορτή των καλοκαιρινών δράσεων.

9η εβδομάδα- Η κυρία Ανακύκλωση: Τι είναι ανακύκλωση; Μπορώ να ανακυκλώσω το χαρτί; Τι μπορώ να φτιάξω με ανακυκλώσιμα υλικά; Απίστευτες δημιουργίες και παιχνίδια από ανακυκλώσιμα υλικά!

10η εβδομάδα- Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Ελάτε να κάνουμε τον γύρο του κόσμου και να γνωρίσουμε τους άλλους λαούς, να φτιάξουμε παγκόσμιο χάρτη και να μάθουμε για τα άλογα του κόσμου!

Καλώς ήρθες Σεπτέμβρη και καλή σχολική χρονιά!