24/2/20

Λαμπρό μέλλον για τον καθαρόαιμο ίππο Rio Deva

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας δημιούργησε στο άθλημα της Ιππικής Αντοχής την κατηγορία Πρώην Ιπποδρομιακών Ίππων με στόχο τα ιπποδρομιακά άλογα να αποκτούν μια νέα καριέρα σε ένα άθλημα απόλυτα εναρμονισμένο με την φύση του αλόγου. 


Ο Ιππικός Όμιλος Κιλκίς συνδράμει σ' αυτή τη προσπάθεια, αφού έχει ως πρώτιστο μέλημα την ευζωία των ίππων. Έρευνες έχουν δείξει, ότι όταν ένα άλογο αποσύρεται από τις ιπποδρομίες, είναι πιθανό να πέσει σε κατάθλιψη γιατί πλέον δεν έχει στόχους. 

Την ανατροπή σε αυτό, μπορεί να δώσει η μετεκπαίδευση του ίππου στο άθλημα της Ιππικής Αντοχής, επειδή του δίνει νέους στόχους, αφού τα ιπποδρομιακά άλογα είναι γεννημένα αθλητές. Η Rio Deva λοιπόν, είναι ένα πρώην ιπποδρομιακό άλογο, το οποίο έχουν αναλάβει ο Σωτήρης Πατσιούρας, βασιζόμενος στην πολυετή εμπειρία του στο άθλημα της Ιππικής Αντοχής και στην εκπαίδευση ίππων, αλλά και η Βικτώρια Σχοινά, βασιζόμενη στις τεχνικές γνώσεις της και στην εμπειρία της με την εκπαίδευση ίππων. Τα πρώτα αποτελέσματα της συμμετοχής της Rio Deva στους αγώνες είναι εξαιρετικά, αφού έχει ήδη 2 χρυσές νίκες στα 20 και στα 40χμ.

Ο Ιππικός Όμιλος Κιλκίς ευχαριστεί θερμά τον κύριο Νικόλαο Παπαδόπουλο Balaton Hellas για την δωρεά του ίππου και τον κύριο Χαράλαμπο Κουτρή για τις πολύτιμες συμβουλές του ως πρώην επαγγελματίας jockey
.